פרחי קלנדולה

by צמח החודש, קוסמטיקה טבעית in 17/04/2020

עם תחילת עונת קטיף הקלנדולה רצינו להקדיש מאמר לפרח מיוחד

קלנדולה

הקלנדולה ,או בשמו העברי ציפורני חתול, הוא בן למשפחת המורכבים, ומשתמשים בו לריפוי כבר אלפי שנים.
השם העיברי ניתן לצמח בגלל צורת הזרעים המקומרת שלו שדומה לציפורן של חתול.
קיימים מינים רבים של קלנדולה ברחבי העולם.
בארץ ניתן למצוא ציפורני חתול מצויות בתקופת החורף והאביב. הן פורחות בר ברוב חלקי הארץ.
אנחנו מגדלים בחווה את הקלנדולה התרבותית (Calendula officinalis) שהפרחים שלה גדולים יותר.
אך שני המינים חולקים בינהם תכונות מרפא משותפות וניתן להשתמש בשני המינים.

שדה קלנדולה בשירת המדבר
פרחי קלנדולה עשירים בקרטונואידים

השימוש העיקרי בקלנדולה הוא בפרחים אותם אפשר לאכול, לחלוט לתה, למצות בשמן או באלכוהול.
הדרך העיקרית והמוכרת ביותר לשימוש בפרחים היא השרייה של הפרחים בשמן. אך ניתן להנות מהם גם כחליטה וגם למאכל. עלי כותרת טריים של הפרחים יוסיפו צבע ובריאות לסלט שלכם.
הפרח עשיר בשרפים ובחומרים פעילים שמתמצים טוב בשמן.
צבעם הכתום – צהוב מעיד על תכולה גבוהה של קרוטנואידים שהינם נוגדי חימצון חזקים ובעלי השפעה מיטיבה על בריאות העור, שיקום רקמות, חיזוק מערכת החיסון ועוד.

השימושים של שמן הקלנדולה:

אופן השימוש הנפוץ יותר בשמן קלנדולה הוא חיצוני.
שמן הקלנדולה מחדש רקמות, נוגד דלקת, נוגד פיטריות ומרגיע. והוא בטוח מאוד לשימוש.
הוא נפלא לעור ומשמש לריפוי מגוון רחב של בעיות עור.
הוא טוב לריפוי: פצעים, כוויות, דלקות, צלקות, כוויות ופגעי שמש והרגעת עקיצות.
טוב מאוד לשיקום צלקות אחרי ניתוחים ואחרי הקרנות.
יעיל מאוד בהרגעת אלרגיות עוריות, ומחלות עור כגון: אקזמה, אסטמה של העור (אטופיק דרמטיטיס), פסוריאזיס ,פריחות וגירויים בעור.
השמן נוגד פטריות ולכן מסייע לטיפול בפטריות עור וכן על פטריה בנרתיק (קנדידה) בשימוש חיצוני. הוא מסייע לדכא את הפטריה וגם מקל משמעותית על הגרד.
בנוסף הוא נפלא לשיקום עור יבש וסדוק.
בגלל איכויות אלו משתמשים בו רבות במוצרי קוסמטיקה טבעית לריפוי, שיקום והזנת העור.

שמן קלנדולה וילדים:

בזכות היותו שמן בטוח, יעיל ועדין, הוא נהוג מאוד בשימוש במוצרים לתינוקות ולילדים.
בשל היותו נוגד דלקת מרגיע עור ונוגד פיטריות הוא טוב לטיפול בתפרחת חיתולים, בפריחות, בגירויים, בפיטריות, עקיצות, פצעים ועוד.
במהלך השנים נוכחנו לראות כי שמן הקלנדולה עוזר משמעותית במקרים רבים של ילדים ותינוקות הסובלים מאטופיק דרמטיטיס וגירויים שונים בעור.

הכנת שמן קלנדולה לשימוש בקוסמטיקה טבעית

הקלנדולה בשימוש פנימי:

שמן הקלנדולה יכול להקל ולרפא כיבים בפה (אפטות) ובמערכת העיכול (אולקוס). והוא נמצא יעיל כנגד החיידק הליקובטור פילורי.
בזכות היותו עשיר בשרפים הוא יכול להקל על דלקות בדרכי השתן.

קלנדולה בייבוש

קלנדולה בשירת המדבר

אנחנו מגדלים את הקלנדולה באופן אורגני כבר כמה שנים.
בכל שנה הוא מזריע את עצמו מחדש וכבר נהפך אצלנו לבן בית.
הקטיף של פרחי הקלנדולה מתבצע באופן ידני, בצהרי היום – כשהפרחים בשיא פריחתם.
הפרחים עוברים ייבוש בצל מלא אשר משמר את איכותם הרפואית.
לאחר הייבוש אנו ממצים אותם אל תוך שמן זית ושקדים אורגני בכבישה קרה.
תהליך המיצוי שלנו מתבצע ללא חימום השמן כדי לשמור על איכותו ולמנוע את חמצונו.
פרחי הקלנדולה נדחסים לתוך צנצנות ומושרים בשמן למשך כמה חודשים, בכדי למצות את מירב החומרים הפעילים.
השמן שנוצר בתהליך זה הינו מאוד איכותי ויכולות הריפוי שלו גבוהות.

איך מכינים שמן קלנדולה:

להכנת ליטר שמן קלנדולה נצטרך:

    • ליטר שמן איכותי מכבישה קרה – שקדים, זית, זרעי ענבים, שומשום וכו’.
    • 50 גרם פרחי קלנדולה יבשים.
    • צנצנת זכוכית גדולה מעוקרת.

דוחסים את הפרחים היבשים לצנצנת.
ממלאים את הצנצנת עד סופה בשמן.
סוגרים את הצנצנת ומציינים תאריך.
מניחים במקום חשוך וחמים.
ניתן לשים בארון הפונה לשמש או במקום חמים בחוץ ולעטוף בבד כהה.
לאחר כחודש עד שלושה חודשים השמן מוכן.
מסננים דרך מסננת או בד חיתול וסוגרים בבקבוקים.
את השמן מאחסנים במקום חשוך וקריר.
כשהשמן מאוחסן טוב הוא יחזיק למשך כשנה וחצי ואף יותר.

אנו משתמשים בשמן הקלנדולה שאנו מייצרים במגוון מוצרים:

פרחי קלנדולה במשקל – לחליטות ולהכנת שמן מושרה.

מידע זה אינו מהווה התוויה רפואית ו/או תחליף לכל טיפול רפואי/תרופתי אחר.

בכל שאלה רפואית על המשתמש להיוועץ ברופא המטפל או בהרבליסט.

אנשים הנוטלים תרופות מרשם, נשים בהריון, מניקות וילדים יש להיוועץ ברופא/ מטפל מוסמך לפני השימוש.

6 Comments
  1. אורית חדד 16/05/2020 at 10:07 הגב

    שלום חברים
    האם אפשר להשיג צמח קלנדיה במשתנה ולגדל בגינה הביתית?

  2. דויה גוב ארי 16/05/2020 at 16:08 הגב

    כתבה מענינת ביותר!!!!תודה על ההסבר המקיף…אשמח להיות בקשר.

  3. מקסים מצדכם תודה על הנדיבות

  4. אפשר להשתמש עם השמן ישירות על העור ללא דילול?

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    נגישות